När din iPad gått sönder – vad göra?

Teknik är ett otroligt tillskott i våra vardagliga liv, dels i form av underhållning men dessutom i form av assistans och hjälpmedel. Men det är vanligt att ta tekniken för givet och när olyckan är framme och en pryl går sönder är det lätt att bli lamslagen. Det kan vara svårt att felsöka en trasig produkt på egen hand. Detta ska du göra när din iPad har gått sönder.

Börja med grundläggande felsökning

Många av oss har iPads då de är en perfekt hybrid mellan mobiltelefoner och datorer. På dessa kan man surfa, kolla på videos och även spela spel när andan faller på. iPaden är lätt att använda men desto svårare att få igång när den väl gått sönder. Om din iPad slocknar från ingenstans kan du börja med att hålla nere start-knappen och hemknappen samtidigt i 20 sekunder. Om det inte fungerar kan du testa att koppla i laddaren och göra samma sak. Ibland kan iPaden behöva lite tid på sig att vakna.

Vidare åtgärder

Om din iPad fortfarande inte fungerar eller om den är märkbart skadad är det dags att skicka den på service. Läs mer här om hur du går till väga för att få hjälp att reparera din padda.