Spelappar i din smartphone

smartphonespelI våra mobiltelefoner har vi under många år suttit fastklistrade för att spela olika spel. Det kanske mest kända spelet genom tiderna skulle vi gissa att Snake och dess uppföljare Snake II är. Ni minns, spelet där du styr en pixlig mask som växer sig större av att äta prickar på skärmen.

Sedan Snakes storhetstid så har utvecklingen gått framåt en hel del och numera finns det spel till smartphones som nära på motsvarar den grafik vi ser på datorer. Vi tänkte här ge lite tips på populära spel till våra smartphones, så Snake får ursäkta.

Wordfeud

Wordfeud börjar få några år på nacken nu men är likväl ett populärt spel som spelas av många. Spelet grundar sig på ett klassiskt spel som de flesta nog hört talas om, Scrabble – eller som det heter på svenska, Alfapet. Det alltså ut på att lägga ut bokstäver på en spelplan för att bilda ord. Bokstäverna har i sig olika siffror på sig som talar om hur mycket poäng du tjänar på att ha med det i ett ord. Poängen räknas utifrån det antal poäng som det sammanlagda värdet av brickorna du lägger ut i ett ord. Dessutom så finns på spelplanen markeringar för dubbel eller trippel poäng på ordet och för enskilda bokstäver. Spelet hittar du gratis på appstore.

Klassiker

Med klassiker så menar vi spel som funnits långt innan smartphones erövrade världen. Spel som poker och casinospel alltså. I takt med utvecklingen så har dessa typer av spel också utvecklats till att inte bara finnas att spela på PC-datorer, utan även i smartphones och surfplattor. Poker är ett spel som verkligen genomgått en renässans i flera omgångar, det spelas idag världen över och har vuxit enormt sedan nätpokern slog igenom. En bra app för att spela just poker är Betsafes app som du hittar endera på företagets hemsida, eller på nämnda appstore.

Managerspel

Managerspel är också något som funnits och varit populärt genom åren. Spel som Football Manager och liknande har funnits framförallt till PC tidigare, men finns nu även till din smartphone. Ett av de mest populära är spelet Online soccer manager, som går ut på att du bygger ihop ett eget fotbollslag, tränar det, köper och säljer spelare, ställer in rätt taktik så att du vinner matcherna – med mera. Det som hör en manager till helt enkelt. Har du tidigare spelat managerspel och gillar det, så kommer du garanterat att gilla detta.